fredag, oktober 26, 2007

26 oktober 2007 - Operation vattkoppor

I början av veckan fick vi en operationstid till E. Operationen var tänkt att ske redan i början av vecka 45. Nervösa mamman a k a jag fick nästan ett sammanbrott över att det skulle ske så snart (ja, jag är ibland världens oroligaste när det gäller mina barn - en riktig hönsmamma).

På onsdagen vaknade prinsessan M med prickar. Vattenfyllda prickar. Prickar som blev flera prickar. Vattkoppor!

Lilla prinsessan E har hittills bara visat upp en snorig näsa, men med tanke på den symbios som systrarna lever i så är det bara en tidsfråga innan första pricken dyker upp på E:s lilla mage.

Operationsplaneraren i Uppsala var enig med mig - ingen idé att ens tänka på operation vecka 45. Vi ska vara hemma och kurera vattkoppor istället! Nu gäller det bara att se till att E verkligen blir smittad så att vi avverkar den här barnsjukdomen (för visst är chanserna minimala att få det igen?)...

Till helgen ska vi ska räkna prickar, rita dinosaurier, baka chokladbollar, äta glass, bygga pärlplattor och titta på så mycket film det bara går - det får man göra i vår familj när man är sjuk!

Trevlig helg!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, visst får man väl bara vattkoppor en gång i livet och ju yngre man är dessto mildare brukar det bli. Hoppas att dina flickor klarar det bra och att er sjuk-strategi fungerar, den låter alldeles fantastisk tycker jag och skulle fungera fantastiskt även på mig :)

Krya på er.

Siri sa...

Lycka till med vattkopporna! Vår dotter fick sina kring jultid förra året och de kom i massor verkligen. Vi provade allt - husmorsknep till apotekets knep och jag tyckte nog att inget direkt hjälpte tyvärr. Nu finns många ärr kvar som ett minne...